نخستین گلزار مکتوب شهدا

بیست و دومین یادواره سرلشکر شهید مهدی زین الدین و سرداران، امیران، فرماندهان و شش هزار شهید والامقام استان قم

بیست و دومین یادواره سردار سرلشکر شهید مهدی زین‌الدین و سرداران، امیران، فرماندهان و شش هزار شهید والامقام استان قم از تمامی رده‌های نیروهای مسلح، سپاه و بسیج، ارتش، نیروی انتظامی و اقشار مختلف مردم در حالی برگزار می‌شود که جای جای این استان بصیرت و اجتهاد و پیشگام در عرصه ایثار و شهادت را عطر روح افزای شهیدان و شرح رشادت جانبازان، آزادگان و ایثارگران سرافراز به خود گرفته و نام و یاد آن حماسه‌سازان فراموش نشدنی تاریخ طلایی این مرز و بوم، در همه جا پیچیده است. امثال سعیدی‌ها، غفاری‌ها، واعظی‌ها، قرنی‌ها، زین‌الدین‌ها، فراشاهی‌ها، حاجی خداکرم‌ها، بیطرفان‌ها، علی محمدی‌ها، فهمیده‌ها، دخانچی‌ها، عاصمی‌ها و … شهیدانی بزرگوار از دوران حماسی انقلاب اسلامی و ۸ سال دفاع مقدس و سال‌های پس از آن تاکنون و نیز شهدای مدافع حرم اهل بیت(علیهم السلام)، نشان می‌دهند “باغ شهادت” و این فوز و فیض ابدی کماکان مفتوح و خط سرخ عاشورا و نهضت حسینی(ع) در دفاع از مظلوم و تقابل با نظام سلطه در منطقه همچنان پویا، پرشور و پرحرارت در جریان است. آنچه که امروز رسالت ما را در برابر خون شهدا سنگین‌تر می‌سازد، پاس‌داشت خون آنان با تلاش در جهت عملی ساختن سیره و روش و وصایای شان و تمسک به آن الگوهای ایثار و شهادت است که در عمل به رهنمودهای حضرت امام(ره) و خلف صالح ایشان حضرت امام خامنه‌ای(مدظله العالی) و دست‌یابی به اکسیر حیات‌بخش وحدت و همدلی و نیل به اهداف بلند جامعه اسلامی، متجلی می‌گردد.

 

حماسه آزادسازی سوسنگرد؛ تجلی نقش مدبرانه ولایت فقیه

وقایع دفاع مقدس به جهت انطباق و قرابت با اعتقادات و ارزش‌ها و فرهنگ اسلامی از ارزش ویژه‌ای در تاریخ میهن اسلامی برخوردار است. آن دوران پر از حماسه به تعبیر مقام معظم رهبری چنان سرشار از حوادث است که حتی نتوانسته‌ایم فهرستی از آن تهیه کنیم. یکی از وقایع سرنوشت‌ساز دوران دفاع مقدس که کمتر به آن پرداخته شده، حماسه شکست حصر سوسنگرد در ۲۶ آبان سال ۵۹ است. این حماسه بزرگ یکی از افتخارات نظام اسلامی و برگ زرینی در دوران دفاع مقدس می‌باشد و به دلیل مؤلفه‌های ناب و ویژه‌ای که در شکل‌گیری آن وجود دارد، گرامی‌داشت و یادآوری آن حماسه، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. نهال نوپای انقلاب اسلامی هنوز دو سالگی خود را به پایان نبرده بود که در بحبوحه کمبودها، محدودیت‌ها و خیانت‌های عوامل ضد انقلاب، دشمن بعثی با حمایت استکبار جهانی جنگ تحمیلی را علیه ایران اسلامی آغاز نمود و در دومین ماه جنگ، در میان عواملی چون عدم انسجام نیروهای مسلح، تشدید مشکلات داخلی و درگیری‌های منافقین و ضد انقلاب، سوسنگرد به محاصره دشمن سر تا پا مسلح درآمد. نقش‌آفرینی مؤثر و قاطع گوهر ولایت فقیه و مدیریت و رهبری امام عظیم الشان(ره) و نمایندگان خاص ایشان از جمله شهید چمران و حضرت آقا که در آن زمان نماینده امام در شورای عالی دفاع بودند، همراه با حضور مردم و استقامت و همت و حمیّت جوانان برومند و رزمندگان اسلام، باعث توقف محاصره دشمن و شکسته شدن حصر سوسنگرد شد و معادلات منطقه را بر هم زد؛ حماسه‌ای که اگر به وقوع نمی پیوست، استقرار عراق در جبهه میانی، سقوط اهواز و شهادت بیش از ۵۰۰ رزمنده در حصر، از نتایج قطعی آن بود ضمن آن که پیامدها و عوارض سیاسی نظامی خاص خود را نیز به دنبال داشت. لذا فرمان اکید حضرت امام(ره) در ۲۵ آبان ۵۹ که سوسنگرد تا فردا باید آزاد شود، شکست حصر این شهر و حماسه ماندگار آزادسازی سوسنگرد را به عنوان اولین پیروزی قوای اسلام در دوران دفاع مقدس رقم زد. حقانیت راه و کلام امام عزیز، مدیریت الهی و قدرتمندی را در وجود ایشان متبلور ساخته بود کما این که مشابه چنین حماسه‌هایی نیز در حفظ جزایر و آزاد سازی پاوه از سوی امام مشهود بود و با استقامت مردم و پیروزی قاطع رزمندگان اسلام محقق گشت؛ از سویی دیگر صدام ملعون بارها با عربده کشی، وعده اعطای کلید بصره و بغداد را داده بود؛ اما رزمندگان اسلام با پیروزی‌های مکرر خود به فتوحات عظیمی در آن دوران دست یافتند. هنر مدیریت امام(ره) در آن شرایط خاص، واقعاً بی‌نظیر بود و اثبات کرد که ما باید روی پای خود بایستیم و دوست و دشمن خود را بشناسیم. مرور این حماسه‌های جاودان که با خون جوانان رشید و ایثار ایثارگران سرافراز عجین گشته است، این پیام را با خود دارد که آحاد افراد جامعه برای مقابله با ظلم و استکبار و نفوذ ایادی آن، باید همواره آمادگی کامل داشته و در این راه با تبعیت از رهنمودهای رهبر خویش، تجربیات گرانقدر دوران دفاع مقدس از جمله شکست حصر سوسنگرد را برای مقابله همه جانبه با دشمنان در همه عرصه‌ها، درونی‌سازی و به کارگیری کنند.

احمد حسینی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قم

موسسه مالی کوثر، بخشی از پازل همدلی در برنامه‌های ایثار و شهادت

مسعود اقدسی مدیر امور شعب موسسه مالی و اعتباری کوثر استان قم ابراز داشت: این موسسه در راستای فعالیت‌های اقتصادی، جذب مشارکت و خدمت‌رسانی به مردم خوب استان قم به خصوص خانواده‌های معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان سرافراز، اقدامات مؤثری را در رأس برنامه‌ها و طرح‌های خود قرار داده است. وی افزود: حمایت مالی از غالب برنامه‌های مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت به خصوص یادواره‌های شهدا، حمایت از انتشار کتب مرتبط به حوزه دفاع مقدس، اهداء جوایز، تسهیلات قرض الحسنه و بسیاری از اقدامات دیگر، از جمله فعالیت‌هایی است که در کنار مسئولیت اقتصادی و جذب مشارکت مردمی، با رویکرد توجه به حفظ ارزش‌های نظام اسلامی و پاس‌داشت دستاوردهای خون شهدا صورت گرفته و مایه افتخار موسسه است.

لازم به ذکر است، تأثیر حمایت‌های گسترده موسسه مالی و اعتباری کوثر در استان قم از برنامه‌های فرهنگی و حوزه ایثار و شهادت می‌تواند الگویی برای سایر مؤسسات مالی استان در جلب مشارکت و رونق همدلی در برنامه‌های فرهنگی باشد.

 

یادمان محل شهادت سردار شهید مهدی زین الدین احداث می‌شود

طی جلسات، هماهنگی‌ها و بازدیدهای میدانی که با حضور استانداری‌ها، سپاه‌های استانی و ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان‌های قم، آذربایجان غربی و کردستان، صورت گرفته است، احداث یادمان محل شهادت سردار شهید مهدی زین‌الدین فرمانده لشکر ۱۷ امام علی بن ابی‌طالب(علیه السلام) و برادر بزرگوارش، شهید مجید زین‌الدین به زودی آغاز می‌شود.

سردار شهید مهدی زین‌الدین به همراه تنها برادرش مجید، عصر روز ‌۲۷ آبان ۱۳۶۳ پس از شناسایی منطقه عملیاتی و شرکت در جلسه قرارگاه، از ارومیه عازم شهر سردشت در جنوب استان آذربایجان غربی می‌شوند. در جاده سردشت در کمین ناجوانمردانه ضد انقلاب گرفتار و بعد از جنگ و گریزی سخت به همراه برادرش، مظلومانه شربت شهادت نوشیدند.


نظر خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری